top of page

CreTherapie

Welkom in onze wereld van helende creativiteit! Bij Crea geloven we in de kracht van creativiteit als middel voor persoonlijke groei en emotioneel welzijn. Ontdek zelfexpressie als een pad naar balans, het verkennen van emoties en het herstellen van verbinding met je innerlijke zelf. Welkom thuis!

Voor therapie bieden wij losse 1 op 1 sessies aan.

Lees hier meer over wat creatieve therapie inhoud. 

Lees hier over onze opleidingen en masterclasses

Lees hier een veel gestelde vraag (moet ik creatief zijn?)

1 op 1

Intake: 90 min - €95

Vervolg sessies: 60min - €65

Tijdens onze 1-op-1 creatieve therapie sessies bieden we een veilige ruimte waar jij centraal staat. Samen met een ervaren therapeut ga je op ontdekkingsreis door kunstzinnige expressie. Door middel van diverse creatieve materialen en technieken onderzoek je jouw emoties, gedachten en verlangens. Deze persoonlijke reis richt zich op het versterken van zelfbewustzijn, het terugvinden van jouw innerlijke rust en het ontdekken van je krachten.

Geef jouw innerlijke kind, je verlangens, trauma's, relaties, angsten, .. Een stem! Jouw creatie verteld een verhaal.

FAQ

Veel gestelde vraag:

"Moet ik creatief zijn om deze therapie te volgen?"

Creatieve therapie is niet exclusief bedoeld voor mensen die van nature als "creatief" worden beschouwd in traditionele zin, zoals tekenen, schilderen of andere kunstvormen. Het doel van creatieve therapie is juist om een brede waaier aan expressieve vormen te gebruiken als een middel voor zelfreflectie, communicatie en emotionele verwerking.

Enkele redenen waarom je niet creatief hoeft te zijn:

  1. Persoonlijke Groei: Creatieve therapie draait niet om het creëren van meesterwerken, maar om het verkennen van gevoelens, gedachten en ervaringen. Het proces zelf staat centraal, niet het eindresultaat.

  2. Zelfontdekking: Creatieve therapie biedt een gestructureerde omgeving om jezelf beter te begrijpen. Het gaat om het ontdekken van wat voor jou werkt en het vinden van nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan.

  3. Geen Beoordeling: In creatieve therapie is er geen goed of fout, mooi of lelijk. Het gaat erom wat voor jou persoonlijk waardevol is. Er is geen externe beoordeling van je creaties.

  4. Therapeutische Begeleiding: Een ervaren therapeut begeleidt het proces, waardoor je ondersteuning krijgt bij het verkennen van je gevoelens en het omgaan met wat naar boven komt.

bottom of page