top of page

CREATIEVE THERAPIE

Therapie met een vleugje Creativiteit

Wat is dat?

Wij richten ons voornamelijk op de beeldende tak uit de creatieve therapie. 

Beeldende therapie, die past onder de grote noemer van creatieve therapie, net zoals dans-, drama- en muziek therapie, zoekt beeldende therapie naar een andere taal om te communiceren. 

Tijdens beeldende therapie worden diverse kunstmaterialen en technieken ingezet, zoals tekenen, schilderen, klei en collage, om cliënten aan te moedigen te experimenteren en zichzelf op een natuurlijk wijze uit te drukken. Zelfs wanneer woorden tekortschieten.

In de creatieve therapie zijn het jouw creaties die een verhaal vertellen. 

Creatieve materialen worden ingezet om tot uiten en beleven van bewuste en onbewuste gedachten en gevoelens te komen. Thema's worden door beeldend werken ervaren en zichtbaar, en daarmee helder en bespreekbaar.

Deze vorm van therapie is geschikt voor mensen van alle leeftijden, achtergronden en niveaus van artistieke vaardigheden. 

Doordat het creatieve proces verbonden is met ons onbewuste denken, ons lichaam, laten we al snel processen, patronen en emoties, die onbewust in ons leven, zichtbaar worden. 

Door creatief bezig te zijn ontdek je die schaduwkanten waarvan je niet wist dat je ze had. We spreken dan over de patronen, trauma's maar even goed talenten waar we ons nog niet bewust van waren. 

De bewustwording en de herkenning (maar, belangrijk, ook de erkenning) van deze gevoelens, emoties en denkbeelden is het doel van dat vleugje creativiteit in mijn therapie. Zodat bepaalde situaties in je leven zoals wrok voelen, niet vergeven, slachtoffer zijn van; depressie, seksuele intimidatie, zelfhaat,.. niet meer de overhand hoeven te nemen maar kunnen integreren in je levenslijn. We kunnen iets niet weggommen, maar we kunnen al de gevoelens die er mee gepaard gaan wel leren verwerken, er leren naar kijken en vervolgens te leren omzetten in jouw kracht!

En niet te vergeten, creatieve therapie wakkert jou zelfhelende vermogen* aan. 

Ik begeleid jou door het proces en creëer een veilige omgeving om aan de slag te gaan dichter bij jezelf te komen.

Ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten. 

*zelfhelende vermogen = Het vermogen van het lichaam en de geest om op eigen kracht te herstellen. Lees hier meer.

Creatieve Therapie?: Over
bottom of page